*المقادير:
نص كيلو مكرونه اقلام(مسلوقه فى ماء
وملح).
*مقادير البشاميل:
5 ملاعق دقيق-نص ملعقه فلفل اسود
وملح-ليتر لبن-زبده.
*مقادير الحشوه:
نص كيلو لحم مفروم-بصله كبيره-نص قرن
فلفل رومى-بهارات-فلفل اسود وملح-3 ملاعق زيت-كوب عصير طماطم-مرقه دجاج
كينور.
*طريقه التحضير:
1-هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر
الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والبهارات ومرقه الدجاج ونتركها
لتتسبك.
2-عمل البشاميل هانحمر الدقيق فى
الزبد على نار هادئه ثم نضيف الملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء وليس ساخن
نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمر بالمضرب السيلك حتى تحصل على قوام
طرى الى حد ما أو حسب رغبتك سميك أو رقيق.
3-نجهز صينيه تيفال أو بيركس وتدهنها
جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من البشاميل ثم المكرونه ثم اللحمه
المفرومه ثم المكرونه ثم طبقه بشاميل سميكه.
4-تخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره
صلصه طماطم وملح وفلفل ويمكن اضافه جبن مبشور ثم نفرد هذا المزيج على وجه
الصينيه.
5-تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نص ساعه
ثم نهدىء النار حتى تحمر وجه الصينيه.
وبألف هنا وشفا...